Андрій Парубій вважає, що Верховна Рада має розглянути проект Виборчого кодексу у другому читанні не пізніше жовтня нинішнього року

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
13 липня 2018, 15:50

  
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що Парламент повинен розглянути проект Виборчого кодексу у другому читанні у вересні, або на початку жовтня нинішнього року.

На цьому Голова Парламенту наголосив під час прес-конференції за підсумками роботи восьмої сесії Верховної Ради України VIII скликання.

«Я вважаю, що Виборчий кодекс має бути прийнятий за рік до парламентських виборів. Тобто я вважаю, що він має бути поставлений на розгляд у залі у вересні, максимум - на початку жовтня», - сказав Андрій Парубій і додав, що розуміє, як непросто буде знайти голоси. При цьому він висловив упевненість, що це має бути дуже професійно підготовлений законопроект. За словами Андрія Парубія, наразі над підготовкою до другого читання проекту Виборчого кодексу України працює робоча група Комітету з питань правової політики та правосуддя, яка розглянула половину із 4,5 тисячі правок до законопроекту.

«Але у мене є велика надія, що вдасться вийти на 226 і більше голосів», - зауважив Голова Парламенту.