Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку засідання погоджувальної ради оголосив хвилину мовчання на вшанування пам’яті Левка Лук’яненка

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 липня 2018, 11:12

 

Голова Верховної Ради України А.Парубій, на початку засідання Погоджувальної ради у понеділок, оголосив хвилину мовчання  на вшанування пам’яті Левка Лук’яненка – політика, громадського діяча, автора «Акту проголошення незалежності України», народного депутата України.

«Змушений розпочати Погоджувальну раді із сумної звістки. Пішов зі життя видатний українець, автор Акту проголошення Незалежності України, український дисидент, народний депутат України багатьох скликань, Герой України Левко Григорович Лук'яненко. Це велика втрата для всього українського народу!», - сказав А.Парубій, додавши, що «Левко Лук’яненко до останніх своїх днів лишався активним – писав книги, спогади, брав участь у житті Держави».

"На дев’яностому році життя Левко Григорович залишався дуже активним і енергійним. Буквально до останніх днів свого життя він активно писав книги, спогади. Він постійно їздив на фронт і підтримував наших українських воїнів промовами і лекціями. Рік тому ми разом відкривали у парламентських кулуарах портал для збереження Прапора Незалежності. До останнього дня ми мали можливість обговорювати гібридну агресію Кремля та події що відбуваються у Верховній Раді. Він був принциповий в оцінках і я дуже цінував його думку", - сказав Голова Парламенту,- "Вічна пам'ять і вічна слава Левку Григоровичу!".