Андрій Парубій: Україна розраховує на підтримку США у питанні визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
28 червня 2018, 17:00

    
Під час виступу на Міжнародній конференції у Вашингтоні, яка була присвячена обговоренню нагальних питань міжнародної безпеки, пов’язаних з агресією РФ, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до представників Конгресу з проханням підтримати рішення про визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.
Він зауважив, що питання історичної правди є одним з аспектів міжнародної безпеки. «Коли я говорив про безпеки, які є найголовнішими, я говорив про гуманітарну безпеку і одним з її елементів є відстоювання своєї історії», - зазначив Андрій Парубій. Він нагадав, що конгресмени підготували проект про визнання Голодомору геноцидом українського народу. «Зараз на розгляді в Конгресі лежить законопроект про визнання Голодомору, який відбувся в Україні, геноцидом проти українців. І ми дуже розраховуємо на підтримку України і в цьому аспекті», - наголосив політик.
     Голова Верховної Ради Андрій Парубій на початку робочого візиту до США вшанував пам'ять жертв Голодомору. У Вашингтоні відбулася церемонія спільного покладання символічних снопків колосків пшениці до Меморіалу пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр. У церемонії разом з Головою Верховної Ради України взяли участь заступник Спікера Сенату Польщі Адам Бєлан, спікер Парламенту Молдови Андріан Канду, спікер Парламенту Литви Вікторас Пранцкетис.