«Спільна позиція спікерів Литви, Грузії, Молдови, України та Віце-спікера Польщі щодо доцільності введення санкцій проти «Північного потоку-2» та створення Єдиного центру з протидії гібридній агресії з боку РФ буде представлена під час зустрічі з представниками Конгресу США вже наступного тижня», - Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 червня 2018, 15:52

 

Закриваючи пленарне засідання Парламенту у п'ятницю, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій поінформував, що наступного тижня відбуває з візитом до Сполучених Штатів Америки, і наголосив, що дуже важливим є те, що разом з ним у візиті беруть участь і Спікер Литви, і Спікер Грузії, і Спікер Молдови, і Віце-спікер Польщі.

«Наша спільна позиція буде представлена під час зустрічей зі Спікером палати представників Конгресу США Полом Раяном, з найвищими керівниками в органах влади США, – це введення санкцій проти «Північного потоку-2» та міжпарламентська співпраця у питанні створення Єдиного центру з протидії гібридній агресії з боку РФ», – підкреслив А.Парубій.

Голова Верховної Ради зазначив, що під час офіційного візиту до Великої Британії минулого тижня ознайомився з цікавим досвідом: у Парламенті Великої Британії створено депутатську робочу групу з питань протидії гібридним загрозам Росії. На переконання А.Парубія, нам потрібно перейняти цей досвід та розробляти на парламентському рівні спільні стратегії, а також - перейти на міжпарламентський рівень: від Естонії, Литви, Польщі, України до Грузії, і спільно з нашими союзниками зі США, ЄС та Великої Британії. «Над тим ми теж будемо працювати з метою об’єднання наших зусиль на шляху протидії всім тим загрозам, які сьогодні створює РФ не лише для України, але й для всього вільного світу», – зауважив А.Парубій.

Спікер наголосив, що впевнений у тому, що це буде великий крок у напрямку налагодження міжпарламентського діалогу між нами і нашими ключовими стратегічними партнерами та підніме Український парламент на новий рівень взаємодії.