Українські та німецькі парламентарії зіграли у першому в парламентській історії товариському футбольному матчі збірних команд Верховної Ради України та Бундестагу ФРН

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 червня 2018, 17:17

 

Візит народних депутатів відбувся 11-12 червня на запрошення членів Бундестагу ФРН. Метою заходу було надіслати Україні з боку членів німецького парламенту сигнал підтримки напередодні світової футбольної першості 2018 року.

Візит співпав з проведенням Дня України в Німеччині.

До складу збірної Верховної Ради увійшли 19 народних депутатів з різних фракцій, зокрема: Кожем’якін Андрій, Москаленко Ярослав, Осуховський Олег, Паламарчук Микола, Кириленко Іван, Івченко Вадим, Білоцерковець Дмитро, Данченко Олександр, Соловей Юрій, Головко Михайло, Кіссе Антон, Кишкар Павло, Македон Юрій, Матківський Богдан, Іщенко Валерій, Макар’ян Давид, Кошелєва Олена та Юрик Тарас.

Делегацію збірної команди народних депутатів Верховної Ради України очолив голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний.

Матч закінчився з рахунком 0:6 на користь збірної команди Верховної Ради України.

В рамках візиту відбулися також інші офіційні зустрічі. Члени делегації відвідали Посольство України в Німеччині, де взяли участь у брифінгу щодо стану українсько-німецьких відносин. Також пройшли зустрічі з членами новоствореної німецької частини двосторонньої міжпарламентської групи дружби на чолі з Головою Омідом Нуріпуром та у Міністерстві закордонних справ Німеччини.