Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування провів у м. Болград Одеської області форум "Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади у південно-західній частині Одеської області: стан та перспективи"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
13 червня 2018, 15:49

 

Захід проведено спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Програмою Ради Європи "Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні" та ГО "Інститут громадянського суспільства".

Учасники форуму обговорили стан реалізації реформи децентралізації влади в Україні загалом та окремо в південній частині Одеської області, подальші перспективи її впровадження, існуючі виклики та перешкоди, нові завдання та питання секторальної децентралізації.

Заступник голови Комітету Сергій Кудлаєнко зазначив, що Комітет в рамках виконання контрольної функції вивчає досвід та аналізує впровадження Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» з метою удосконалення порядку утворення спроможних територіальних громад та пошуку практичних шляхів активізації процесів децентралізації в регіонах України.

Також в рамках Форуму відбувся круглий стіл Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо обговорення проекту Закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» №8150. У ході засідання було обговорено основні положення зазначеного законопроекту, а також заслухано експертний висновок Ради Європи щодо нього, висловлено пропозиції вітчизняних експертів, представників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади.

Захід проводився за сприяння програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради і Болградської районної державної адміністрації.