Голова Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе: Створення Міжпарламентської асамблеї України, Грузії і Молдови уособлює спільні інтереси та спільні прагнення трьох країн (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
09 червня 2018, 10:47

Голова Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе у своєму виступі зазначив: «Сьогодні ми, парламентські лідери трьох країни, - України, Грузії і Молдови – будемо підписувати заяву про формування асамблеї, яка представляє спільні інтереси і спільні прагнення трьох країн». Він зауважив, що спільна асамблея відображає спільні інтереси трьох країн, відображає минуле, сьогодення і майбутнє трьох країн. За його словами, з часу здобуття незалежності ми боремося зі спільними проблемами, відстоюємо територіальну цілісність, ми також маємо спільні прагнення – стати членами західної родини народів.
«І ми віримо в те, що співпраця з європейськими, євроатлантичними спільнотами спиратиметься на національні здобутки минулого, а також будуть відповідні прагнення, які ми виконуватимемо від імені народу», - зазначив Голова Грузинського парламенту. Він наголосив, що створення Асамблеї – це не просто політичний жест, це заява про зобов’язання щодо майбутньої глибинної співпраці, яка перетинається з ідеологічними, політичними напрямами і об’єднує нас в історичному спрямуванні. Іраклій Кобахідзе висловив сподівання, що Міжпарламентська асамблея Грузії, Молдови та України стане містком між національними парламентами та європейськими й американськими колегами. «Сьогодні ми можемо спілкуватися з ними у багатосторонньому форматі одним голосом», - наголосив Голова Парламенту Грузії. Він зауважив, що Міжпарламентська асамблея має завдання перед собою. Три держави мають регіональну нестабільність, а також зовнішні нападки на наш суверенітет і територіальну цілісність збоку Росії. Уряди України, Молдови та Грузії співпрацюють продуктивно. «Міжпарламентська співпраця надасть додаткових стратегічних компонентів до нашої взаємодії», - наголосив Іраклій Кобахідзе і додав, що Міжпарламентська асамблея поглиблюватиме доведені міцні історичні зв’язки між нашими народами.