Під час візиту до Колумбії Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч із Заступником Міністра закордонних справ Колумбії Патті Лондоньо

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 квітня 2018, 12:41

 

13 квітня 2018 року під час зустрічі Першого віце-спікера Ірини Геращенко та Заступника Міністра закордонних справ Колумбії Патті Лондоньо було обговорено широке коло питань двосторонніх відносин. Учасники зустрічі, зокрема, обговорили актуальні питання активізації міжпарламентського діалогу, економічної співпраці та співробітництва в сфері сільського господарства, IT та інших напрямах.
  Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І. Геращенко поінформувала Патті Лондоньо про безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі,  про систематичне порушення прав людини РФ на сході України та на окупованому півострові Крим. Особливу увагу було приділено координації позицій у рамках міжнародних організацій.
Заступник Міністра закордонних справ Колумбії Патті Лондоньо поінформувала про успіхи та складнощі постконфліктного періоду в Колумбії. Також П. Лондоньо повідомила про імплементацію реформ в Колумбійській Республіці.
За словами Заступника Міністра закордонних справ Колумбії, за останні роки Колумбія суттєво збільшила видатки на освіту, також значна частина бюджету  Колумбійської Республіки спрямована на процеси реінтеграції і імплементації мирної угоди.
Ірина Геращенко та Патті Лондоньо обмінялися думками щодо проблем, які є актуальними як для України, так і для Колумбії  - боротьба з тероризмом та кіберзлочинністю, розмінування та протимінна діяльність.

З 9 по 13 квітня 2018 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом із народними депутатами України Н. Веселовою, С. Заліщук, О. Рябчиним та А. Тетеруком перебували у Республіці Колумбія (м. Богота) для участі в ознайомчому візиті щодо досвіду мирного процесу в Колумбії на запрошення СМІ – Центру Марті Ахтісаарі.
Народні депутати України ознайомились з досвідом реінтеграції, перехідного правосуддя та імплементації політики  постконфліктного періоду в Колумбійській Республіці.
Під час візиту народні депутати України провели зустрічі із представниками Уряду Колумбійської Республіки, учасниками мирних переговорів, політиками, представниками дослідницьких інститутів та державних структур, що займаються підтримкою жертв конфлікту і постконфліктним діалогом.  Представники української делегації також відвідали зону реінтеграції в Колумбії, провели зустрічі із представниками регіональної влади та зустрілись із представниками української діаспори в Колумбії.