Андрій Парубій: Сьогодні знаменний для України день - День українського добровольця

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 березня 2018, 10:33

 


Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи пленарне засідання у середу, наголосив, що «сьогодні знаменний для України день - День українського добровольця».

«Я і вчора, і сьогодні згадував цей день, цей ранок, коли чотири роки тому Путін розпочав агресію проти України. Йому здавалося, що він врахував усе - і розвалену армію, і знищену економіку. Він не врахував одного, що десятки тисяч українських добровольців піднімуться на захист української держави», - сказав Голова Парламенту. Він нагадав, що чотири роки тому о 10 ранку, прямо з Майдану 500 бійців самооборони Майдану вирушили у двотижневий вишкіл і поїхали на фронт.

А.Парубій підкреслив, що це були «герої, які пройшли бої на Майдані, і не поїхали до свої сімей, до дітей, дружин, а вирішили піти на фронт, герої з різних батальйонів добровольчого руху, герої, які часто не мали військового досвіду, але мали велику любов до України».

«Я радий сьогодні вітати у цьому залі добровольців, які пішли на фронт. Незалежно від того, у яких вони сьогодні фракціях, незалежно від того, які у них сьогодні погляди, бо тоді нас ніщо не розділяло, - нас об’єднувала велика любов до України, - сказав А.Парубій – Хочу привітати бійців Батальйону Кульчицького - першого добровольчого. Сьогодні хлопці прийшли в уніформах, сьогодні прапор батальйону у Верховній Раді України. Вітаю усіх добровольців, усіх героїв війни. Переможемо. Слава Україні!»

Голова Верховної Ради наголосив, що сьогодні «частіше треба в цьому залі згадувати про дух, що об’єднував тоді, а не інтриги, що роз’єднують нас дуже часто сьогодні. Пам’ятаючи той дух і пам’ятаючи героїв, ми частіше будемо приймати відповідальні і правильні рішення у цьому залі».