«Коли ми маємо спільну позицію і говоримо разом - наш голос стає голоснішим і сильнішим»,- Андрій Парубій закликав Прем'єр-міністра Молдови поглиблювати україно-молдовську міжнародну співпрацю

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
03 березня 2018, 08:29

 

Під час робочого візиту до Кишинева Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

На початку зустрічі Андрій Парубій відзначив, що це перший за останні 16 років візит Голови Верховної Ради України до Молдови, але попри це відносини між Молдовою та Україною почали динамічно поглиблюватися і вийшли на якісно новий рівень, адже протягом минулого року Молдову відвідали і Президент України, і Прем'єр-міністр України.

«Наші країни мають багато спільних і схожих проблем і викликів, але і мають спільні стратегічні цілі, такі як членство у Європейському Союзі і НАТО, тому нам потрібно спільно і разом долати виклики, щоб ефективно досягати наших цілей», - зазначив Голова Верховної Ради України.

Але такі ж виклики і цілі має Грузія. За словами Голови Верховної Ради, саме тому Україна, Молдова і Грузія мають єднатися для досягнення спільних цілей. Андрій Парубій зазначив, що зокрема з цією метою ініціює створення нової тристоронньої парламентської асамблеї України, Молдови і Грузії.

Також Андрій Парубій та Павел Філіп обговорили шляхи впровадження Угоди про спільний контроль на українсько-молдовському державному кордоні, яку учора ратифікувала Верховна Рада України. Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп подякував Голові Верховної Ради України та народним депутатам за це важливе рішення.