У Верховній Раді України відбулося урочисте відкриття Програми стажування для випускників вищих навчальних закладів з Німеччини

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 березня 2018, 15:58

 
1 березня відбулося урочисте відкриття Програми стажування для випускників вищих навчальних закладів з Німеччини у Верховній Раді України. Цього року троє інтернів Віктор Берг, Себастьян Ільтцен та Тоні Альфред Міхель протягом чотирьох з половиною місяців будуть стажуватися в секретаріатах комітетів Верховної Ради України та співпрацюватимуть з окремими народними депутатами.

В урочистому заході взяли участь Перший заступник керівника Апарату Верховної Ради України керуючий справами Петро Боднар та Вольфганг Біндзайл постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні, а також Марія Савіна виконавчий директор ГО «Ліга інтернів», керівники стажування інтернів.

У вітальному слові Петро Боднар відзначив, що минулорічна Програма була успішною, і тому логічно, що співпраця з Посольством ФРН продовжується. Також він побажав, щоб стажування було цікавим та порекомендував стажерам ділитися німецьким досвідом у своїх підрозділах стажування.

Зі свого боку, Вольфганг Біндзайл подякував за співпрацю Апарату Верховної Ради та громадській організації «Ліга інтернів» та наголосив на тому, що учасники Програми пройшли складний відбір, а перед початком стажування протягом двох тижнів інтенсивно вивчали українську мову. Здобуті навички продемонстрував один із стажерів Віктор Берг, який підготував вітальну промову українською.