У ході 17-ї зимової сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ (м. Відень) презентовано повнометражний фільм "Кіборги. Герої не вмирають"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 лютого 2018, 15:28

В рамках спільного проекту творчого тандему Ахтема Сеітаблаєва і Іванни Дядюри, МЗС України, Мінінформполітики, українського парламенту перед початком 17-ї зимової сесії, членами української делегації в Парламентській Асамблеї ОБСЄ, працівниками Посольства України в Республіці Австрія та працівниками Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні, 21 лютого проведено неформальний захід - презентацію повнометражного художнього фільму «Кіборги. Герої не вмирають» режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про оборону Донецького аеропорту під час російської агресії на Донбасі.

Фільм розповідає історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014 року. Добровольча група військових уперше приїжджає до Донецького аеропорту ім. Сергія Прокоф'єва. Символічно та стратегічно важливий об'єкт на цей момент уже чотири місяці захищають українці в умовах постійної війни. Доброволець із позивним «Мажор» (Макар Тихомиров) - музикант та син багатіїв, що потайки втік на війну. Він намагається зрозуміти свою роль на цій війні, саму війну, і що буде після неї. Разом з ним ще шестеро вояків, чиї прообрази базовані на реальних історіях оборонців аеропорту.

Презентація фільму є чудовою нагодою для донесення до країн-членів Парламентської Асамблеї ОБСЄ реальної інформації про масштабну агресію, яку здійснює Російська Федерація проти України.

До учасників заходу з вітальними словами звернулися Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі та заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань Європейської інтеграції Марія Іонова.

До і після прем’єри фільму відбулося спілкування з режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим.