Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко провів зустріч з Координатором проектів ОБСЄ в Україні Вайдотасом Вербою

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
20 лютого 2018, 17:11

 

У зустрічі також взяла участь співробітник проектів з розвитку громадянського суспільства Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озьорна.

Голова Комітету поінформував Координатора проектів ОБСЄ в Україні про діяльність Комітету у сфері покращення демократичних процесів в Україні, окреслив останні законодавчі тенденції в цьому напрямку та запевнив учасників зустрічі у відкритості Комітету до діалогу.

В свою чергу, Координатор проектів ОБСЄ в Україні В.Верба ознайомив очільника Комітету з наявними проектами ОБСЄ, які допомагатимуть Україні посилити її безпеку та вдосконалити законодавство, інститути і практики відповідно до стандартів демократії. Метою цієї діяльності, за словами Вайдотаса Верби, є підтримка зусиль країни, спрямованих на те, аби її закони, структури та процеси відповідали вимогам і ознакам сучасної демократичної держави, створювали безпечніше середовище для її громадян. Координатор проектів ОБСЄ в Україні висловив переконання, що взаємодія між державними органами та громадськістю в цьому сенсі є важливою передумовою для реалізації ключових реформ та забезпечення сталого розвитку України. У зв’язку з цим В.Верба звернув увагу на внесений Урядом України на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про публічні консультації», який знаходиться на опрацюванні в Комітеті та має на меті посилення співробітництва між державою та громадськістю.

За результатами зустрічі було вирішено налагодити більш тісну співпрацю між Комітетом та Офісом Координатора проектів ОБСЄ в Україні у сфері забезпечення належного урядування в Україні, посилення демократичних процесів та удосконалення відповідної законодавчої бази.