У Верховній Раді відбулася дискусія на тему: "Формування парламентської коаліції. Шляхи порозуміння і досягнення компромісу"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 лютого 2018, 16:52

У заході, організованому Програмою USAID РАДА у співпраці з Фондом Конрада Аденауера, взяли участь делегація депутатів Бундестагу (Німеччина) на чолі з керівником Молодіжної групи фракції ХДС/ХСС Бундестагу Євою Маєвські, яка перебуває з візитом в Україні, народні депутати, представники Апарату Верховної Ради України.

Візит молодих депутатів Німеччини в Україну відбувається в рамках співпраці в модельному окрузі, започаткованому Програмою USAID РАДА ще в 2015 році.

«Ми намагаємося моделювати різні формати комунікацій, покращувати ефективність таких комунікацій між представниками громадян-виборців з членами парламенту і їхніми виборцями, громадськими організаціями, місцевим самоврядуванням, засобами масової інформації в різний спосіб моделювати режими учасницької демократії, такі як міські зібрання, запроваджувати освітні програми для середніх шкіл по законодавчому процесу», - зазначив директор Програми USAID РАДА Ігор Когут, відкриваючи дискусію.

Під час дискусії народні депутати України, які свого часу брали участь у 2014 р. у формуванні коаліції «Європейська більшість», розповіли про умови, в яких створювалася коаліція, про роботу Верховної Ради та її комітетів, а також про парламентську реформу, яка зараз обговорюється. При цьому Верховній Раді України як законодавчому органу відводиться надзвичайно велике значення. Саме депутати українського парламенту великою мірою визначають цей шлях. Від парламентської реформи, що зараз обговорюється, вирішальним чином залежатимуть умови роботи, що матимуть депутати.

Представники делегації Молодіжної групи фракції ХДС/ХСС, які зараз ще перебувають в процесі складних політичних перемовин, розповіли про формування коаліції у Бундестазі ФРН.