У співпраці голови Комітету у закордонних справах Г.Гопко та Посольства Японії в Україні відбулася презентація на тему: "Основні напрямки економічної діяльності Японії в Україні"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
09 лютого 2018, 16:22


Захід відбувся 7 лютого у резиденції Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шігекі Сумі.

У презентації взяли участь народні депутати України, представники ЦОВВ, японських урядових та неурядових компаній та інші.

Основна увага була приділена обговоренню економічної допомоги Японії для Україні, а саме кредитна допомога, грантова безвідплатна, фінансова, схема зелених інвестицій (GIS), для подолання наслідків аварії на ЧАЕС та нерозповсюдження ядерного матеріалу, а також технічне співробітництво. Загальна сума допомоги складає 3,1 млрд. доларів США.

У ході презентації також було обговорено діяльність та проекти нещодавно відкритого офісу японської агенції міжнародного співробітництва JICA в Україні. Відкриття в Україні офісу JICA - потужний політичний крок і посилення економічної співпраці.

Українська сторона висловила свою вдячність за ефективну підтримку Японією реформ в Україні, надання гуманітарної та технічної допомоги, а також дала високу оцінку підтримці Японією територіальної цілісності та суверенітету України і висловили сподівання на надання такої підтримки і в майбутньому.