Відбулося ранкове пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
07 лютого 2018, 11:48

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове засідання.

А.Парубій повідомив, що 7 лютого 1992 року міністри закордонних справ, економіки та фінансів країн Західної Європи підписали Договір про Європейський Союз, що фактично стало днем народження Європейського Союзу.

А.Парубій привітав європейських друзів з цим святом. «Адже наша мета, мета України- це повноправне членство в Європейському Союзі і Український парламент має робити все для того, щоб чим швидше ця ціль була здійснена», - зазначив він, додавши, що Парламентом і Урядом напрацьована дорожня карта пріоритетних законопроектів у сфері євроінтеграції, які ми повинні реалізовувати.

Народні депутати виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Парламентарії розглянули питання ратифікації.

Вони розглянули проект Закону про ратифікацію Торговельної угоди між Урядом України та Урядом Королівства Таїланд №0170.

За результатами голосування законопроект було відхилено.

Народні депутати розглянули і відхилили проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 18.01.2018 про прийняття в цілому, як закону законопроекту "Про приватизацію державного майна" №7066-П.

А.Парубій нагадав, що він пропонував розглянути інші питання порядку денного. Але за результатами рейтингового голосування жодне з них не набрало необхідної кількості голосів.

Головуючий достроково закрив ранкове засідання.