У Верховній Раді відбулась передріздвяна церемонія передачі Віфлеємського вогню миру з місця народження Ісуса Христа

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 грудня 2017, 12:49

 


У четвер вихованці Пласту – Національної скаутської організації України - принесли до Парламенту Віфлеємський вогонь миру, урочисто відбулась традиційна передріздвяна церемонія передачі Вогню з місця народження Ісуса Христа.

Голова Верховної Ради зазначив, що «з 1986 року у всьому вільному світі існує прекрасна передріздвяна молодіжна акція». «Скаути з різних країн світу запалюють вогонь від лампадки у Віфлеємі на місці народження Ісуса Христа і роздають його скрізь, аби він до Різдва потрапив у кожну родину. У першу чергу цей вогник передають до храмів, лікарень, в’язниць та дитячих будинків. Українські пластуни розповсюджують цей вогонь в Україні. Знаковою подією є те, що вони повезуть цей вогонь і на передову для наших українських захисників, щоб воїни, які перебувають далеко від своїх родин, відчули дух Різдва", - наголосив А.Парубій.

Виступаючи за трибуною, у своєму короткому вітальному слові голова Київського осередку «Пласту» – Національної скаутської організації України - Катерина Скороход зазначила, що для пластунів незмінною є традиція приносити вогонь. "Для нас як найбільшої молодіжної організації - це велика честь принести Віфлеємський вогонь для нагадування про народження Ісуса Христа і наближення Різдва, нагадування про тепло родинного свята", - зазначила К.Скороход. Від імені Всеукраїнської організації «Пласт» вона висловила подяку «Почесному пластуну» - людині, що відроджувала «Пласт» в Україні, - Голові Верховної Ради України Андрію Парубію. К.Скороход також подякувала за постійну підтримку депутатам, що підтримують пластунів та сьомому міжпластунському об’єднанню.

Діти передали Голові Парламенту Віфлеємський вогонь як символ любові, добра і єдності.

Пластуни на завершення церемонії також заспівали пісню (слова наведені).

 

Перший куплет:

В небі зірка спалахнула, 
В серці іскра промайнула -
Десь народився Господь.
З меду і з полину, у блаженну днину
Я вітатиму Його.
Хай співає небо, я іду до Тебе,
Я вітатиму Його.

Приспів:
Вогонь любові, вогонь добра,
Неси у світлі ліхтаря.
Хай знає кожен Божий дім -
Ми понесем вогонь, даруючи любов
Усім