На екскурсії у Верховній Раді побували учні Київської середньої спеціальної школи-інтернату для незрячих дітей

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 грудня 2017, 17:00

 
Відбулася екскурсія будинком Верховної Ради України для вихованців Київської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №5 для дітей з вадами зору ім. Я.П. Батюка.

Будинок Верховної Ради України, в якому засідає єдиний законодавчий орган держави, місце, де ухвалюються доленосні для громадян рішення, та візитна картка нашої країни. Кожен українець знає, як виглядає сесійний будинок парламенту зовні, а також має змогу ознайомитися з ним зсередини, побувавши на екскурсії. Під час відвідин громадяни підходять до почесного місця у центральному холі Верховної Ради, де зберігається наша державна реліквія – Прапор Незалежності України, відвідують кулуари парламенту, прес-пойнт і фотографуються біля картини «Державотворення». Сьогодні ж, для особливих гостей Верховної Ради і екскурсія була особливою. Співробітник Інформаційного управління Апарату Верховної Ради Людмила Савон намагалася донести свою розповідь про історію та архітектурну спадщину національного парламенту описовими засобами. Діти, у свою чергу, намагалися на дотик побачити велич цієї споруди, відчути атмосферу будинку, в стінах якого відбуваються історичні події.

Екскурсії до Верховної Ради проводиться з 1997 року. За 20 років тут побували майже 180 тисяч осіб. У серпні 2017 році у приміщенні Верховної Ради було відкрито експозицію, що започаткувала створення Музею українського парламентаризму. Серед експонатів – прапор Державного Центру Української Народної Республіки в екзилі, грамота про складання повноважень Державного центру УНР, документи радянських спецслужб.

Верховна Рада стала першим державним органом в Україні, який створив 3D-тур будівлею парламенту.