Андрій Парубій: У Бюджеті-2018 мають бути передбачені видатки на усі сфери життя, але прерогативою номер один є питання безпеки і оборони

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 листопада 2017, 17:00

 


Голова Верховної Ради України А.Парубій в інтерв’ю телеканалу «Рада» у п’ятницю зазначив, що вже другий рік поспіль Парламент дотримується бюджетної дисципліни і проходить усі етапи прийняття бюджету, як це передбачено законом, Бюджетним кодексом.

Коментуючи ухвалення нинішнього пленарного тижня проекту Бюджету на 2018 рік у  першому читанні, він зазначив, що «ухвалення Держбюджету у першому читанні - це рекомендації Уряду щодо включення пропозицій Українського Парламенту в основний фінансовий документ країни».

А.Парубій наголосив, що на наступний рік передбачено підвищення мінімальної заробітної плати, заробітної плати вчителям і лікарям, водночас для нього прерогативою номер один є питання безпеки і оборони. «Можу сказати з гордістю, що, як і в попередні роки, цього року суттєво збільшені суми на безпеку  і оборону», - зазначив Голова Парламенту і уточнив, що цього року в бюджеті передбачено майже 164 мільярди гривень видатків на оборонний сектор, що перевищує показник попереднього року на 20 мільярдів гривень.

Голова Верховної Ради зазначив, що «це непросте рішення, тому що для країни в час реформ вкрай важливе забезпечення фінансами кожної з них». Він зауважив, що впровадження освітньої, медичної, пенсійної реформ передбачає збільшення заробітних плат і видатків на ці сфери. Але «паралельно ми повинні пам’ятати і розуміти, що безпека і  оборона є прерогативою номер один, і тому те, що нам вдалося настільки збалансувати Бюджет, що ми змогли на 20 мільярдів більше дати коштів на безпеку і оборону для наших хлопців на передовій, на сучасне озброєння для українських солдат, для української армії, - я вважаю це важливим кроком, це спільне досягнення і Парламенту і Уряду», - наголосив А.Парубій.