Протягом тижня народні депутати працювали на пленарних засіданнях, у комітетах, взяли участь у парламентських слуханнях, в інших заходах

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 листопада 2017, 16:08

Верховна Рада 14 листопада прийняла Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості» та Постанову «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік».

У Верховній Раді України в середу відбулися парламентські слухання на тему: «Формування і реалізація молодіжної політики в умовах децентралізації».

Під час «години запитань до Уряду народні депутати заслухали Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, який доповів про заходи, які впроваджуються у реформуванні житлово-комунального господарства, та заступника Міністра освіти і науки В.Ковтунця, який доповів про зміни, які відбулися протягом року у системі стипендіального забезпечення українських студентів.

Відбулися заходи за участю керівництва Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України А.В. Парубій під час зустрічі з Президентом Групи Світового банку Джимом Йонг Кімом за участі голів депутатських фракцій та груп висловив сподівання на щільну і плідну співпрацю зі Світовим банком.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч у середу з Комісаром Європейської Комісії з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханесом Ганом.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з новопризначеним Помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним відвідала м. Біла Церква, Київської області.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко провела зустріч з делегацією Парламенту Республіки Індонезія.

Міжпарламентська діяльність.

14 листопада під час зустрічі членів Постійної делегації Верховної Ради України з представниками дипломатичних місій держав-членів Ради Європи порушувалось питання необхідності посилення співпраці делегацій напередодні сесії ПАРЄ, що відбудеться 22-26 січня 2018 року.

Член Спеціального комітету ПА ОБСЄ з протидії тероризму Ігор Попов: «Для України проблема міжнародного тероризму сьогодні є актуальною і реальною небезпекою».

У парламентських комітетах триває законодавча робота, відбулося ряд заходів.

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує відхилити проект Закону про зміни до Закону «Про карантин рослин» щодо вдосконалення процедур під час переміщення через митний кордон дерев'яного пакувального матеріалу.

У Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин відбулась робоча зустріч щодо перспектив законодавчого врегулювання проведення консолідації земель сільгосппризначення.

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства затвердив рішення виїзного засідання Комітету на тему: "Проблеми надання житлово-комунальних послуг в зоні АТО" та розглянув низку законопроектів.

Комітет з питань бюджету розглянув законопроекти щодо їх впливу на показники бюджету та відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини.

Комітет рекомендує прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо пільг окремим категоріям громадян.

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засідання розглянув інформацію Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Комітет з питань європейської інтеграції підтримує проект Закону щодо ратифікації Угоди між Україною та Нідерландами про продовження дії Угоди стосовно розслідування причин авіакатастрофи рейсу МН17.

Члени Комітету з питань європейської інтеграції провели зустріч з Віце-прем’єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко взяла участь у Міжнародній конференції "Система регіональної безпеки у Східній Європі. Місце і формати залучення України".

Представники Комітетів у закордонних справах та з питань національної безпеки і оборони провели зустріч із делегацією Меджлісу Ісламської Ради Ірану.

Комітет з питань культури і духовності рекомендує прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей розповсюдження фільмів та іншої аудіовізуальної продукції, створеної за участю держави-агресора.

Комітет з питань охорони здоров’я провів "круглий стіл" на тему: "Актуальні проблеми медичного забезпечення учасників АТО".

Комітет з питань охорони здоров’я провів "круглий стіл" на тему: "Запровадження загальнообов’язкового соціального медичного страхування в Україні".

Комітет з питань національної безпеки і оборони розглянув проект Закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях.

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні проект Закону про Державний бюджет України на 2018 рік з урахуванням пропозицій Комітету.

У Комітеті з питань податкової та митної політики відбулися слухання на тему: "Про роботу Уряду щодо забезпечення ефективного функціонування системи протидії формуванню "схемного" податкового кредиту з податку на додану вартість".

Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин створив Робочу групу з питань контролю за станом виконання Національної стратегії у сфері прав людини.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва провів круглий стіл на тему: "Україна: інструменти енергонезалежності та розвиток промисловості".

Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув проект Закону щодо оптимізації роботи комітетів парламенту.

Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю розглянув стан реалізації рекомендацій парламентських слухань щодо державних гарантії соціального захисту учасників АТО, Революції Гідності та членів їх сімей.

Комітет з питань транспорту провів "круглий стіл" на тему: "Бетонні дороги. Реальність для України".

У Верховній Раді протягом тижня відбувалися інші заходи.

У Верховній Раді відбулася презентація третьої фотовиставки “Обличчя миру” та книги Дмитра Муравського “Через війну. Погляд волонтера”.

У Парламенті відкрилася фотовиставка «Не забуті».

У Верховній Раді розпочала свою роботу фотовиставка «Парламент відчиняє двері: від інтерна до народного депутата».