«Парламентська дипломатія – це гарний майданчик для акумулювання нових ідей, який нам потрібно використовувати сповна», - Андрій Парубій під час зустрічі з Георгієм Мосідзе

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 листопада 2017, 16:24

 


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з делегацією групи з міжпарламентської співпраці з Україною Парламенту Грузії на чолі з керівником групи Георгієм Мосідзе заявив, що Грузія – один з найбільших партнерів України. «Нас єднає спільна доля і спільні виклики – України і Грузія зазнали агресії від Російської Федерації», - сказав він.

А.Парубій підкреслив, що обидві наші країни «пліч-о-пліч йдуть по шляху євроінтеграції – в ЄС і НАТО», і що наша співпраця має велике майбутнє.

За словами Керівника групи дружби Грузії з Україною, інтерес до України з боку Парламенту Грузії дуже великий, а тому і група дружби досить численна. Він повідомив, що делегація Грузинського Парламенту побувала у зоні АТО, відвідала «сіру зону», побувала біля сіл Мар’їнка, Волноваха, Широкине; вшанувала пам’ять мирних громадян, які загинули біля Волновахи, і українських військових біля Благодатного.

Г.Мосідзе заявив, що представники усіх політичних сил Парламенту Грузії мають єдину позицію щодо підтримки України у її європейських прагненнях і боротьбі з агресором.


Голова Верховної Ради України поінформував про роботу Українського парламенту і нагадав, що з початку нинішньої сесії вже ухвалено цілий ряд реформ, зокрема, пенсійну, освітню, медичну, судову і пенсійну, а у першому читанні - виборчий кодекс. «Щодня Український парламент ухвалює важливі для життя країни закони, ми демонструємо, що попри війну Парламент працює. Це свідчення того, що ми не звернемо зі шляху євроінтеграції», - сказав він і зауважив, що наступного тижня буде розглянуто проект головного фінансового документу на 2018 рік.

А.Парубій зазначив, що усі ці реформи і перетворення в державі відбуваються на фоні агресії з боку Росії. Він висловив думку, що «мілітарна частина гібридної війни не є головною – є розуміння, що головною складовою такої війни є інформаційна». З огляду на це, наголосив Голова Верховної Ради, «треба докладати значних зусиль для того, аби ситуація в Україні була зрозумілою на Заході та у всьому світі». На його переконання, «Путін розуміє лише мову сили, і тому європейські партнери мають усвідомлювати, що українська армія забезпечує безпеку в усьому регіоні». Він також наголосив на важливості збереження санкцій проти Росії і солідарності з партнерами у цьому питанні, висловивши упевненість, що агресора буде зупинено, а кордони – відновлено.

А.Парубій висловив переконання, що парламенти України і Грузії мають великий потенціал для подальшого розвитку співпраці, а парламентська дипломатія – це гарний майданчик для акумулювання нових ідей. Цей потенціал нам потрібно використовувати сповна.