Голова Верховної Ради України Андрій Парубій: Три роки тому Арсен Аваков став одним з тих, хто здатний взяти на себе відповідальність за країну (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
07 листопада 2017, 12:30

 Голова парламенту перед голосуванням за проект постанову №5041 зауважив, що три роки тому подав до Верховної Ради постанову з пропозицією про призначення Арсена Авакова міністром внутрішніх справ України. «І хочу вам нагадати той період. На вулицях Києва не було жодного міліціонера, жодного. Три роки тому, коли країна стояла на краю прірви, не так багато було тих, хто здатний був взяти на себе відповідальність. Взяти відповідальність за те, щоб вивести країну з тієї кризи. І Арсен Аваков був одним з тих, хто взяв на себе відповідальність», - підкреслив Андрій Парубій і додав: «І тому я ані на йоту не шкодую, що три роки тому своєю постановою запропонував Арсена Авакова на пост міністра внутрішніх справ».

«Потім була війна. Потім було створення Національної гвардії. Потім був захист України від російського агресора», - сказав Голова Верховної Ради і наголосив, що Арсен Аваков був на передовій разом з бійцями. Він зауважив, що «сьогодні і реформована Національна поліція і реформована Національна гвардія, вони мають бути впевнені і знати, що Арсен Аваков має достатній авторитет і розуміння в сесійній залі українського парламенту». «І тому, я вважаю, голосуючи, ми повинні продемонструвати підтримку міністрові внутрішніх справ, щоб він і надалі міг виконувати свій обов’язок перед Українською державою», - заявив Андрій Парубій і поставив на голосування постанову про відставку Арсена Авакова з посади міністра, яка за результатами голосування була відхилена народними депутатами України.