Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко взяла участь у міжнародному круглому столі “Україна та країни Східного Партнерства у протидії гібридним загрозам заради суспільної безпеки”

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 листопада 2017, 15:14

Захід став одним з важливих етапів проекту “Сприяння розбудові можливостей України гарантувати безпеку суспільства в умовах гібридних загроз” під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства. 

За дискусійним столом зібралося 75 представників державних органів влади, відповідальних за безпеку держави і суспільства, країн-членів ЄС і Східного партнерства, наукового, громадського та експертного середовища, українських і закордонних ЗМІ.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко наголосила на трьох важливих завданнях з протидії гібридній агресії: становлення нації, розбудова держави, зміцнення ідентичності. За її словами, основна увага держави має бути приділена захисту громадян та протидії усім формам гібридних загроз Кремля. Ганна Гопко зауважила, що законодавство, ухвалене Парламентом в умовах російської агресії, зокрема у сферах кібербезпеки, декомунізації та захисту державної мови, посилює оборонну здатність та безпеку України.

Голова Комітету підкреслила важливість енергетичної незалежності від Росії, а саме питання переходу до синхронної роботи між Україною та Молдовою в рамках проектної групи ENTSO-E Україна/Молдова стосовно виконання вимог, що є частиною Угоди про умови майбутнього об’єднання енергосистем України та Молдови з енергосистемою континентальної Європи.

Учасники міжнародного круглого столу відзначили необхідність широкої і багатовимірної протидії агресії з боку РФ та висловились за посилення регіональної безпекової співпраці в рамках Східного партнерства під егідою ЄС.