На пленарному засіданні VI сесії ПА ЄВРОНЕСТ відбулася дискусія, присвячена питанням кібербезпеки у ЄС та країнах Східного партнерства

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 листопада 2017, 16:12

На початку засідання представник Молдови зробила доповідь від Комітету ПА ЄВРОНЕСТ із соціальних питань, освіти, культури та громадянського суспільства про сучасний стан справ у боротьбі з туберкульозом в країнах-учасницях ПА ЄВРОНЕСТ та роль парламентарів у прискоренні ліквідації цього захворювання.

На засіданні в рамках дискусії про кібербезпеку виступила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона розповіла про телефонні кібератаки під час Революції Гідності у 2014 році.

І.Геращенко закликала всіх учасників засіданні ретельніше працювати у цьому напрямку, наголосивши, що «безпекова складова є важливим компонентом нашої співпраці».

Вона також повідомила, що питання кібербезпеки постійно знаходиться в порядку денному Верховної Ради України.

З основними доповідями виступили: Яромир Штетіна, депутат ЄП, другий заступник голови підкомітету Європарламенту з безпеки і оборони, Раса Остраускайте, координатор дій ОБСЄ з вирішення проблеми міждержавних загроз, Володимир Горбулін, директор Національного інституту стратегічних досліджень України, Дмитро Шимків, заступник Глави Адміністрації Президента України, Олексій Янковський, голова Київського підрозділу ІSACA (Асоціації аудиту і контролю інформаційних систем).

Відбувся обмін думками і ухвалення пропозицій та поправок до Правили процедури ПА ЄВРОНЕСТ і постійних комітетів.