Заступники голови Меджлісу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз з трибуни Верховної Ради закликали парламентаріїв ПА ЄВРОНЕСТ сприяти посиленню санкцій проти РФ (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 листопада 2017, 10:00

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, які після звільнення від переслідування російської влади перебуваються в Києві, закликав представників делегацій Парламентської асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) сприяти посиленню санкцій проти Росії та не знімати з порядку денного питання анексованого Криму і припинення російської агресії на Донбасі.

Про це вони заявили з трибуни Верховної Ради України під час пленарного засідання VI сесії Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ, що триває в Парламенті України.

Звертаючись до європарламентаріїв та депутатів національних парламентів країн Східного партнерства Ільмі Умеров закликав не забувати про Крим, Луганськ і Донецьк. «У мене є одне прохання до вас: ніколи і ні за яких обставин не знімайте з порядку денного це питання і по мірі можливості працюйте зі своїми країнами, із урядами своїх країн, президентами відповідних країн, аби вони брали участь у посиленні санкцій проти Російської Федерації. Ні в якому разі ці санкції не мають бути зменшені чи полегшені, а тим більше не мають бути скасовані», - сказав Ільмі Умеров і наголосив: «Та агресія, яку скоїла Росія, має бути покарана". Він закликав: «Продовжуйте реалізовувати економічні санкції до тієї міри, щоб Росія сама відмовилася від своїх намірів щодо Луганська, Донецька і Криму».

У свою чергу Ахтем Чийгоз зауважив, що в Росії немає законів, а є терор, і що Україна повинна зупинити цю агресію. «Путін і його оточення дуже побоюються нашої єдності. Я навіть сидячи у в'язниці це бачив», - наголосив Ахтем Чийгоз.

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу також закликали представників країн Парламентської Асамблеї ЄВРОНЕСТ консолідувати зусилля заради звільнення незаконно ув’язнених російською владою громадян України.