У Верховній Раді в рамках VI сесії Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ відбулося засідання Комітету ПА ЄВРОНЕСТ з політичних питань, прав людини та демократії

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
30 жовтня 2017, 13:11

Учасники засідання затвердили протокол спільного засідання комітету ПА Євронест з політичних питань, прав людини та демократії та Комітету з соціальних питань, освіти, культури та громадянського суспільства від 23 березня 2017 року (м. Брюссель).

Учасники засідання також обмінялися думками щодо перспектив Східного Партнерства напередодні Саміту 24 листопада 2017 року у м. Брюссель.

Під час засідання відбулося кілька презентацій. Доповідач Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах Кнут Флекенштейн зробив презентацію на тему: "Рекомендації Європейського Парламенту Раді, Комісії та Європейській службі зовнішніх справ щодо Східного Партнерства напередодні Саміту, запланованого на листопад 2017 року".

Директор Програми Східного сусідства, Генерального Директорату Європейської Комісії з питань Сусідства та переговорів про розширення Лоуренс Мередіт презентував доповідь про стан виконання завдань згідно з пріоритетом II "Зміцнення інституцій та належне врядування" Спільного робочого документу Європейської Комісії та Європейської служби зовнішніх справ «Східне партнерство». 20 покажчиків на 2020 рік. Основна увага на ключові пріоритети та відчутні результати" (9 червня 2017 року).

Міжнародний консультант з питань виборів Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах Холла Рутрауфф зробила презентацію на тему: “Виборчі реформи в Україні, Грузії та Молдові та їх вплив на політичні події в цих країнах”.

Голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) Борис Тарасюк виступив перед учасниками засідання з доповіддю про виборчу систему України, її проблеми на сучасному етапі, та шляхи її законодавчого вдосконалення.

Учасники засідання обмінялися думками щодо виборчих реформ в Україні, Грузії і Молдові та їх вплив на зміцнення демократії у цих країнах, розглянули поправки та затвердили проект доповіді Комітету “Забезпечення свободи та чесності засобів масової інформації в країнах ЄС та країнах-партнерах Східної Європи”.