Пленарне засідання Верховної Ради 9 червня 1998 року

09 червня 1998, 16:58

9 червня ранкове засідання Верховної Ради розпочалося розглядом інформації Уряду про погашення заборгованості по заробітній платі, пенсіях та стипендіях на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності.

 На жаль, інформація, з якою виступив заступник міністра фінансів України Володимир Матвійчук, засвідчила лише той факт, що деякі рішення, прийняті в кінці травня, і зроблені виплати не є системою, а чинне законодавство виконується імпульсивно, нерідко залежно від зовнішніх обставин. Бо стовідсоткове фінансування  в травні навряд чи можна вважати успіхом, тоді як окремі категорії трудящих не отримують належну їм плату за деякі місяці минулого і позаминулого років. І динаміка заборгованості із соціальних виплат, яка немовбито характеризується спадом, як і деякі регіональні успіхи, не задовольнили народних депутатів. Саме наступне обговорення ситуації щодо проведення Дня Уряду з означеної теми показало, що питання не готове для термінового розгляду і День Уряду відкладений на пізніший термін.

 А цього дня відбулося, як і передбачено регламентом, голосування двох кандидатур на посаду Голови Верховної Ради . Та, як доповів голова Лічильної комісії Валерій Мішура, у виборах взяли участь лише 236 народних депутатів і вибори вирішено визнати такими, що не відбулися.
 На вечірньому засіданні  почався новий тур висунення претендентів на посаду Голови Верховної Ради України. Першим запропоновано кандидатуру Олексанра Мороза. Завтра, 10 червня, висунення буде продовжено.