«Ми розраховуємо, що міжпарламентська співпраця України з Індонезією набуде нової динаміки», – Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з представниками парламентської делегації Республіки Індонезія

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
19 травня 2017, 20:20

 

«Ми розраховуємо, що міжпарламентська співпраця України з Індонезією набуде нової динаміки», – зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з представниками парламентської делегації Ради Народних представників Республіки Індонезія.

Перший віце-спікер відзначила, що Україна розраховує на подальшу підтримку Республікою Індонезія територіальної цілісності та суверенітету України. Особливу увагу під час зустрічі було приділено ситуації з порушенням прав людини в окупованому Криму.

Також сторони обговорили координацію зусиль на різних міжнародних майданчиках та міжпарламентських асамблеях в питаннях безпеки, поваги до територіальної цілісності і суверенітету країн. 

В контексті двосторонньої співпраці йшлося, зокрема, про зацікавленість у співробітництві в сфері літакобудування, економіки, туризму, інших галузях.  «У 2015 році було створено міжпарламентську групу  дружби, і обидві сторони зацікавлені використовувати цей формат для активізації не лише міжпарламентських контактів, а й двостороннього співробітництва в сферах торгівлі, економіки, освіти та туризму», – наголосила Ірина Геращенко.

Під час обговорення поточної ситуації на сході Україні і в Криму заступник Голови Ради Народних представників Індонезії Фадлі Зон наголосив, що Індонезія поважає територіальну цілісність України і виступає за мирне врегулювання політико-дипломатичними шляхами. 

 Фадлі Зон підтримує позицію, що питання захисту прав кримських татар мають стояти на порядку денному міжпарламентських зустрічей та різних міжнародних організацій.