Андрій Парубій: Нинішнього пленарного тижня Верховна Рада України розгляне блок питань щодо Конституційного Суду, аграрні законопроекти, блок питань щодо ринку електроенергії

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 квітня 2017, 12:06

 Голова Верховної Ради України А. Парубій, відкриваючи засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомив, що у вівторок робота Парламенту розпочнеться з розгляду блоку законопроектів з правової політики. «Першим і головним, на мою думку, є Закон про Конституційний суд України, розгляд якого ми перенесли з минулого тижня», - сказав він.

За словами Голови Парламенту, наступним у вівторок пропонується розглянути блок питань аграрної політики - «на їхній важливості наполягає профільний Комітет». 

У середу, традиційно, першим питанням планується розглянути проекти постанов про ратифікацію документів. Також на середу пропонується блок питань, поданих Комітетом з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, а також блок законопроектів щодо захисту прав дитини та законопроекти щодо прав внутрішньо переміщених осіб.

А.Парубій повідомив, що на середу о 12:30 запрошено до Парламенту для надання пояснень Голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Вовка Дмитра Володимировича.

        У четвер пропонується розглянути блок питань  щодо змін до Регламенту і питань реформування Верховної Ради України. «Один із законопроектів стосується узгодження кількості парламентських Комітетів і профільних Міністерств, а також законопроект про приведення норм Регламенту Верховної Ради України у відповідність до Конституції», - зазначив А.Парубій.

Також на четвер, за словами Голови Парламенту, до порядку денного заплановано включити блок питань з енергоефективності та житлово-комунального господарства,  та блок законопроектів з правоохоронної діяльності. «Тут, серед інших, законопроект про ринок електричної енергії, який був відправлений на повторне друге читання», - нагадав він.

А.Парубій зазначив, що «оскільки ми напередодні річниці Чорнобильської трагедії – Комітет з питань екології запропонував два законопроекти, які стосуються статусу і захисту громадян, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Під час засідання Погоджувальної ради А.Парубій вкотре наголосив на необхідності посилення ефективності роботи Парламенту.