Слухання в Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на тему: «Стан реалізації Національної стратегії у сфері прав людини щодо забезпечення та захисту прав корінних народів і національних меншин України та законодавчі ініціативи щодо створення ефективних механізмів такого захисту»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 березня 2017, 14:30

Слухання в Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на тему: «Стан реалізації Національної стратегії у сфері прав людини щодо забезпечення та захисту прав корінних народів і національних меншин України та законодавчі ініціативи щодо створення ефективних механізмів такого захисту» (вул. Грушевського 18/2, к. № 12).

Метою комітетських слухань є:

-      обговорення ходу реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, зокрема пунктів 112-116 Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року.

-      заслуховування інформації представників Кабінету Міністрів України, відповідальних міністерств та відомств  щодо стану реалізації Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні» (відповідно до п. 3 Постанови Верховної Ради України № 824-VIII від 25.11.2015).

-        експертний аналіз і громадське обговорення нових законодавчих ініціатив щодо забезпечення ефективного захисту прав корінних народів і національних меншин.

До участі у заході запрошуються народні депутати України, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій.

Вхід за картками акредитації