«Ми розраховуємо на подальшу підтримку Литовської Республіки в питаннях відновлення територіальної цілісності і суверенітету України», - Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 лютого 2017, 17:23

 

 


«Ми розраховуємо на подальшу підтримку Литовської Республіки в питаннях відновлення територіальної цілісності і суверенітету України», - заявила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з Міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом.

 

Учасники зустрічі обговорили поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Литвою. Окрему увагу в ході зустрічі було приділено гуманітарній та безпековій ситуації на Донбасі, та питанню порушення прав людини в окупованому Криму.

 

У ході зустрічі Ірина Геращенко серед іншого підняла питання щодо Остаточного Звіту ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року, оприлюднений у грудні 2016 року, і який повністю ігнорує факти незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

 

У цьому контексті Перший віце-спікер зауважила, що у Верховній Раді було підготовлено звернення до всіх країн-членів ОБСЄ щодо необхідності удосконалення методики моніторингу, яку використовує ОБСЄ/БДІПЛ.

Ірина Геращенко звернулась до литовських колег із проханням підтримати таку пропозицію України.

 

Також під час зустрічі обговорювалися конкретні ініціативи поглиблення двостороннього міжпарламентського діалогу.