Український Парламент демонструє надзвичайно ефективну діяльність, незважаючи на прогнози щодо можливої політичної кризи, - Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 листопада 2016, 18:00

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з Керівниками дипломатичних місій країн «великої сімки» зазначив, що «попри прогнози політичної кризи, парламент активно працює». «Хотів би запевнити вас, що Український Парламент продовжує активну діяльність, незважаючи на багато прогнозів щодо можливої політичної кризи, - сказав він і додав. - Навпаки, парламент демонструє надзвичайно ефективну діяльність».

За його словами, ця діяльність – «не просто велика кількість рішень, а рішення, які є визначальними і які закладають фундамент великих реформ, що відбуваються в Україні».

Голова Парламенту повідомив, що багато з тих зобов'язань, які брала Україна у співпраці з ЄС та з країнами «Великої сімки», «парламент ставить у порядок денний і вирішує». Він також наголосив, що агресія Російської Федерації триває і набуває загрозливого характеру, порушуються попередні домовленості. «Доводиться кожного дня боронити нашу незалежність у той час, коли ззовні вкладаються величезні кошти у внутрішню дестабілізацію країни», - зазначив він і повідомив, що запропонував керівникам політичних фракцій підписати певну угоду між коаліцією і опозицією - Акт безпеки і відповідальності.

«В ключових питаннях безпеки нашої держави ми займаємо однакову позицію і один фронт у боротьбі з російською агресією, і, незважаючи на прогнози дестабілізації, демонструємо ефективну роботу і продовження реформ», - наголосив А.Парубій.

Масштабним для України він назвав: здійснення судової реформи, проведення е-декларування, ухвалення закону про Нацкомісію з питань регулювання ринку енергетики, електроенергії та комунальних послуг, проекту закону про Вищу раду правосуддя, питання дерегуляції. «І фактично майже кожного пленарного дня, коли ми розглядаємо той чи інший блок законопроектів, серед них є ті, які узгоджують українське законодавство із законодавством Європейського Союзу», - додав Парубій.

Голова Верховної Ради поінформував керівників дипмісій держав «Великої сімки» про перебіг е-декларування. «Багато хто скептично дивився на це випробування української держави. Я не хочу перебільшувати, але по-моєму, більш відкритого і більш публічного декларування важко знайти в інших країнах цивілізованого світу, - підкреслив він. - Незважаючи на труднощі, ми змогли це пройти».

А.Парубій віддав належне високому рівню співпраці між парламентом і урядом. Він зазначив, що вперше за багато років проект бюджету на наступний рік був поданий вчасно, у термін, передбачений законом, та повідомив, що «восьмого грудня попередньо плануємо вийти на остаточне його обговорення».


Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії Шигекі Сумі висловив задоволення станом і темпами проведення реформ в Україні, кроками, що здійснюються у напрямку викорінення корупції. Він висловив сподівання, що «за пару років економіка підніметься на ноги і українці побачать економічне процвітання».