Голова Верховної Ради Андрій Парубій звернувся до політичних сил України з ініціативою розглянути і підписати Акт безпеки і відповідальності

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 листопада 2016, 13:16

Під час проведення Погоджувальної ради голів комітетів та фракцій Голова Парламенту Андрій Парубій виступив з ініціативою підписати Акт безпеки і відповідальності.

"Цей документ, я переконаний, мають підписати голови парламентських фракцій як угоду між коаліцією і опозицією", - зазначив він. А.Парубій закликав політичні сили, "які є державницькими, незалежно від того, чи вони знаходяться в коаліції чи опозиції, продемонструвати суспільству і нашим зовнішнім партнерам, незважаючи на наші наявні розбіжності, чи в економічних, чи в соціальних питаннях, єдність у питаннях безпеки. "У питаннях безпеки ми займаємо одну позицію і будемо стояти плече до плеча", - зазначив він.

Маючи тактичні розбіжності, сказав Парубій, політичні сили залишаються єдиними у стратегічних питаннях. "Ми єдині у питаннях безпеки держави: економічній, мілітарній, енергетичній, гуманітарній та інформаційній" - наголосив він.

А. Парубій підкреслив: "Ми не повинні дати жодного шансу тим, хто хоче повернути країну назад, незалежно від того, як вони себе називають і які вони мають політичні прапори". Голова Парламенту запропонував керівникам фракцій обговорити це важливе питання на засіданнях фракцій, а також висловив упевненість, "що рівень спільної відповідальності досить високий, аби не дати втратити державність".