Андрій Парубій: Через рік до питання про відміну мораторію на продаж землі ми маємо підійти вже законодавчо підготовленими

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 жовтня 2016, 15:57

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв’ю телеканалу РАДА, коментуючи рішення парламенту щодо продовження дії мораторію на продаж землі, зазначив, що воно було «справді компромісним». За його словами, з цього питання йшли тривалі дискусії протягом останніх кількох тижнів, проведена відверта розмова з представниками аграріїв, які організували пікет під стінами Верховної Ради, «проблема була детально обговорена».

Головною передумовою ухваленого рішення Голова Парламенту назвав «несформоване законодавство щодо формування і обігу земель сільськогосподарського призначення». «Власне, відсутність, а вірніше, недостатність напрацювання цього законодавства і заставило піти на цей крок і перенести відміну мораторію на рік», - сказав він.

Водночас, зауважив Голова Парламенту, «у тому ж рішенні, яке ухвалила Верховна Рада України, зазначено, що у піврічний термін комітети і профільне міністерство мають напрацювати необхідні законопроекти, щоб ми через рік могли підійти до цієї проблеми вже законодавчо підготовленими». «Дуже характерно, що авторами постанови стали лідери п'яти фракцій: Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», Радикальної партії, «Самопомочі», групи «Воля народу», - зазначив він. - Той факт, що п’ять голів фракцій були авторами цього законопроекту, став об'єднуючим для зали. Після довгої емоційної дискусії цей законопроект був підтриманий і мораторій продовжено».