Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підтримав продовження мораторію на продаж землі

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
04 жовтня 2016, 14:53

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у вівторок зустрівся з представниками аграрної галузі. Під час зустрічі учасники обговорили питання щодо продовження дії мораторію на продаж землі, а також Голова Парламенту висловився про необхідність ухвалення «дорожньої карти» законопроектів щодо регулювання цієї сфери. «Мораторій на продаж землі має бути продовжений, і разом з тим мають бути  одночасно ухвалені законодавчі акти, які б регулювали цю сферу», - зазначив Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради наголосив на  важливості врегулювання законодавчого поля у цій сфері. Він також повідомив про впровадження «єдиного аграрного дня у парламенті для системного розгляду необхідних питань у цій сфері».

Водночас Андрій Парубій зауважив, що політичне позиціювання проблемних питань не сприятиме їхньому розв’язанню. «Допоможуть тільки системні рішення», - сказав він. 

Голова Парламенту повідомив представникам аграрної галузі, що сьогодні у стінах Парламенту розпочнеться засідання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, та запросив представників аграрної галузі разом з представниками Комітету та Уряду взяти участь у його роботі з тим, аби детально проговорити проблемні питання та вийти на конкретний результат. Він висловив переконання, що «є всі шанси вийти найближчим часом на системне рішення». 

Андрій Парубій зазначив, що «зараз йде дискусія на рівні голів фракцій з тим, аби вийти на одне системне узгоджене рішення, яке матиме на меті як продовження мораторію, так і водночас перелік тих законодавчих актів, які Верховна Рада України має прийняти для упорядкування ринку землі». «Упевнений, що по тих позиціях, які не передбачають політичних спекуляцій, а передбачають системний ґрунтовний підхід, ми вийдемо на системний документ з приводу продовження мораторію», - підсумував Голова Верховної Ради України.