Андрій Парубій: «Всі голови комітетів підтримали «блоковий підхід» до формування порядку денного як один з елементів реформи парламенту»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
03 жовтня 2016, 14:05


Голова Верховної Ради після закінчення засідання Погоджувальної ради під час брифінгу зазначив, що всі голови комітетів підтримали «блоковий підхід» до формування порядку денного як один з елементів реформи парламенту. У рамках його впровадження, за його словами,  на цей тиждень заплановано блок з екології, що складається з дев’яти питань, блок  з питань промислової політики і підприємництва, а також на четвер - питання  культури, освіти і гуманітарної політики.

Голова Парламенту не виключив, що ці блоки можуть бути доповнені й іншими важливими питаннями. «Окрім передбачених питань, важливим буде розгляд рішення Уряду щодо змін до бюджету, зокрема, зміни про доповнення фінансування і Збройних сил України, і МВС, і Служби безпеки України – усіх силових органів. Звичайно, ці зміни до бюджету ми будемо розглядати одразу, як тільки буде рішення профільного комітету, як тільки буде готовність», - сказав він.

Також, за словами А.Парубія, розглядатимуться питання щодо міжнародних ініціатив, одне з яких стосується неправомірного затримання українського журналіста Романа Сущенка.

Голова Верховної Ради наголосив, що він звернувся до Комітету у закордонних справах підготувати звернення до міжнародних інституцій з проханням надати жорстку оцінку цій події, а також щодо заборони Меджлісу, щодо розслідування по збитому літаку. А.Парубій також наголосив на необхідності повернення до законопроекту щодо введення візового режиму з Росією.

Торкаючись кадрового питання Центральної виборчої комісії, Голова Парламенту повідомив про намір звернутися до Президента України з проханням перевнести кандидатури до ЦВК. «Це може бути таке подання, яке б могло об’єднати зал та вивести на позитивне рішення, з тим, щоб ми не перебували у стані правової колізії», - додав він.

А.Парубій підкреслив, що голови фракцій і комітетів налаштовані на продуктивну роботу. «Сподіваюсь, що цей тиждень буде продуктивним і результативним, і ми виконаємо усі поставлені перед нами завдання», - наголосив він.