"Регіональна співпраця України та Австрії стратегічно важлива для обох народів",- Голова Верховної Ради Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
30 вересня 2016, 17:32

 

У рамках державних заходів з нагоди 75-х роковин пам'яті трагедії Бабиного Яру Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Першим заступником Голови Національної Ради - парламенту Австрії Карлгайнцом Копфом.

Андрій Парубій подякував австрійському колезі за чітку позицію стосовно санкцій проти Російської Федерації, а також за невизнання виборів у Державну Думу Росії, що відбулися у Криму.

Голова Верховної Ради закликав активізувати регіональну співпрацю між Україною та Австрією. За його словами, така співпраця "стратегічно важлива для обох народів".

Андрій Парубій запросив пана Копфа взяти участь у засіданні форуму щодо регіонального співробітництва "Європа -Карпати", що відбудеться у місті Яремче 25 листопада 2016 року.

Заступник голови Австрійської Національної Ради Карлгайнц Копф у розмові з Андрієм Парубієм засудив порушення територіальної цілісності України. Він вважає, що міжнародна спільнота є відповідальною за те, щоб вжити всіх заходів для того, щоб змінити теперішню ситуацію та відновити повний суверенітет України. "Повага до міжнародного права та прав людини є надзвичайно важливими для Австрії, і потрібні кроки, щоб забезпечити їх дотримання", - зазначив Карлгайнц Копф.

Пан Копф також привітав Андрія Парубія з успіхом у проведенні реформ в Україні і висловив розуміння складнощей, викликані цим складним процесом. "Австрія неухильно підтримує Україну на шляху її реформ та євроінтеграції", - підсумував австрійський парламентар.