Голова Верховної Ради України Андрій Парубій: "Рішення комітету Європарламенту щодо надання Україні безвізового режиму демонструє, що Україна гідно склала іспит реформ на шляху євроінтеграції"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 вересня 2016, 21:19

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав рішення комітету Європейського парламенту з питань цивільних прав, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) щодо надання Україні безвізового режиму. Про це Андрій Парубій написав на своїй сторінці у фейсбук.

“Вітаю це рішення наших європейських партнерів та дякую їм за послідовну підтримку України”, - сказав він.

Спікер Парламенту зазначив, що під час його останньої зустрічі з Головою Європейського Парламенту Мартіном Шульцем Голова Європарламенту заявив, що за умови позитивного рішення профільного комітету остаточне голосування про надання безвізу відбудеться під час чергової сесії Європарламенту на початку жовтня. “Тож вірю, що вже за тиждень європарламентарії підтримають це важливе і близьке для кожного українця питання. Я переконаний, що після отримання безвізового режиму з ЄС  кожен українець насправді відчує себе повноправним вільним громадянином вільного світу”, - підкреслив Голова Парламенту України.

На думку спікера, таке рішення комітету Європарламенту демонструє, що Україна гідно склала іспит реформ на шляху євроінтеграції.