Андрій Парубій: Державний бюджет наступного року передбачає 129 млрд грн на безпеку та оборону, з них 55 млрд грн – на заробітні плати нашим бійцям

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
23 вересня 2016, 16:32


«Дуже важливо, що Державним бюджетом наступного року передбачається 129 млрд грн  на безпеку і оборону. Це більше, ніж попереднього року, на 14,5 млрд. Із них 55 млрд - на заробітні плати нашим бійцям, - люди, які захищають безпеку і мир кожної сім’ї і нашої держави, мають відчувати соціальний захист з боку держави», - заявив Голова Верховної Ради А.Парубій під час ексклюзивного інтерв’ю ТК «Рада», підсумовуючи роботу Верховної Ради протягом пленарного тижня, що завершився.

«Це бюджет воюючої країни.  На відкритті поточної сесії я говорив про те, що ми парламент воюючої країни. Тому моєю вимогою і багатьох депутатів було збільшення видатків на сферу оборони, хоча вони були немалі і в попередньому бюджеті», - наголосив А.Парубій.

За словами Глави парламенту, «також дуже важливо, що збільшено фінансування на освіту та медицину, оскільки «це галузі, які потребували додаткової опіки».

А.Парубій нагадав, що «ще напередодні відкриття поточної сесії закликав Уряд подати бюджет вчасно», і «Уряд під керівництвом В.Гройсмана подав бюджет до Верховної Ради вчасно, як це і передбачено законом. Відповідно, відбулося його представлення і почався розгляд в комітетах».

Відповідаючи на запитання, яким буде бюджетний процес, А.Парубій спрогнозував, що «буде довга дискусія в парламенті: і на бюджетному комітеті, і по всіх інших комітетах будуть іти остаточні розрахунки», але разом із тим, «в цілому і процес подачі бюджету, і сам бюджет» оцінив позитивно.