Голова Верховної Ради України А.Парубій провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
21 вересня 2016, 17:00



Голова Верховної Ради України А.Парубій провів у середу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу. «Ми вважаємо Республіку Корея нашим важливим партнером і готові до розбудови з нею всебічної взаємодії та співпраці», - заявив А.Парубій на початку зустрічі.

«Постійний українсько-корейський політичний діалог на найвищому та високому рівнях є важливим інструментом стимулювання розвитку співробітництва у всіх сферах та визначення нових орієнтирів двосторонньої взаємодії», - сказав А.Парубій. Він підтвердив зацікавленість української Сторони у підтриманні динаміки політичних контактів з Республікою Корея і у розширенні сфер практичної співпраці.

Голова Парламенту відзначив вже традиційно активну взаємодію між Верховною Радою України та Національною Асамблеєю Республіки Корея, зокрема, – міжпарламентський діалог на рівні груп дружби, який є добрим важелем розвитку двостороннього співробітництва як у політичній, так і торговельно-економічних сферах. Він висловив вдячність Уряду Республіки Корея за гуманітарну допомогу і кошти, виділені минулого і позаминулого років.

А.Парубій підкреслив, що Україна і Республіка Корея «мають великий потенціал для розвитку двосторонніх відносин, особливо у сфері економіки і високих технологій».

Своєю чергою, Пан Посол зазначив у цьому контексті, що «компанія «SAMSUNG» задіяла близько тисячі українських спеціалістів і високо цінує їхній талант і фахову спроможність».

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея наголосив, що його країна зацікавлена у розвитку співпраці і партнерства з Україною. «Ми працюємо над реалізацією потенціалу, який вже є, над закріпленням динамічних відносин», - зазначив Лі Янг-Гу. Він висловив сподівання, що «обидві країни використають свій потенціал з користю». Також Пан Посол наголосив, що «Корея підтримує суверенітет і територіальну цілісність України».

А.Парубій подякував за розуміння безпекової ситуації в Україні. При цьому він зазначив, що «Україна стоїть на чіткій позиції засудження провокаційних дій Північно-Корейської влади».

Сторони обговорили співпрацю в гуманітарній сфері. Пан Посол заявив, що «Корея цінує допомогу української влади корейській діаспорі».

«Україна зацікавлена у поєднанні значних фінансових ресурсів Республіки Корея з потенційними можливостями України, зокрема, шляхом залучення корейських інвестицій у сільське господарство, будівництво, металургію, сільське господарство, та у високотехнологічні галузі промисловості України», - сказав А.Парубій.