Голова Верховної Ради України Андрій Парубій: Сподіваюсь, що у першій половині жовтня ми зможемо стати свідками успішного і вже остаточного рішення Європейського Парламенту щодо безвізового режиму

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 вересня 2016, 19:34

 

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після зустрічі з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем у середу зазначив, що вже проговорено можливі терміни ухвалення рішення щодо надання безвізового режиму Україні.

А.Парубій подякував Пану Президенту за продовження санкцій проти Росії, зазначивши, що «це рішення мало величезний символічний характер для України». Він також повідомив про ту працю, яка ведеться у напрямку реформування Парламенту, і наголосив на тому, що найважливішим для України на порядку денному є отримання безвізового режиму.

Голова Парламенту зазначив, що «це питання, як і санкції, має у тому числі і символічний характер, водночас, має велике значення не так для влади, як для кожного громадянина України».

А.Парубій повідомив, що з Паном Президентом було проговорено можливі терміни, коли  рішення щодо безвізового режиму може бути прийнято. За його словами, Президент Мартін Шульц зазначив, що 29 вересня засідатиме Комітет Європарламенту, який має затвердити остаточну редакцію. Голова Верховної Ради наголосив, що «ми дуже розраховуємо, що у перший сесійний тиждень жовтня це питання попаде до порядку денного Європаламенту і буде підтримано». «З Президентом домовились, що він зробить усе можливе, аби питання безвізового режиму попало до порядку денного і було підтримане Європейським Парламентом. Розраховую, що вдасться це реалізувати, і надіюся, що ми зможемо стати свідками успішного і вже остаточного рішення Європейського Парламенту», - підкреслив він.