Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект закону "Про Національну програму мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи на 2002-2005 роки та на період до 2010 року"

19 грудня 2003, 13:13

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув проект закону "Про Національну програму мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи на 2002-2005 роки та на період до 2010 року".

Дискусію викликало положення Державного бюджету України на 2004-й рік про новий порядок фінансування видатків Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Ним передбачено, що головним розпорядником бюджетних коштів визначено Міністерство праці та соціальної політики (хоча для виконання подібних програм існує відповідне Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи).

Члени Комітету дійшли висновку, що проведена Кабінетом Міністрів зміни порядку фінансування видатків Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи унеможливлюють подальше доопрацювання проекту закону Нацпрограми мінімізації збитків. Було вирішено дане питання винести на обговорення робочої комісії по доопрацюванню цього законопроекту, а повторний розгляд його в Комітеті перенести на січень наступного року.