Голова Верховної Ради України виступив з ініціативою підготувати спільну заяву від імені парламентів Польщі, України і Литви з оцінкою трагічних сторінок історії

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
31 серпня 2016, 14:14

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу для преси у Варшаві заявив, що він виступив з ініціативою підготувати спільну заяву від імені парламентів Польщі, України і Литви з оцінкою трагічних подій, які сталися на цих землях внаслідок дій імперіалістичних режимів минулого століття. "Війна призвела до мученичеських жертв поляків, українців, литовців. Немає сумнівів, що той самий агресор, який спричинив загибель багатьох українців, поляків і литовців, так само сьогодні з тим самим імперіалістичним мотивом проводить атаки і агресивну політику по відношенню до України, - сказав він. - Впевнений, якщо ми повернемось до традиції давати спільну оцінку, до традиції шукати і визначати джерело загроз для наших держав, то і Польща, і Литва, і Україна стануть сильнішими і потужнішими, зможуть подолати непорозуміння і розбіжності, які виникали в історичних дискусіях".

А.Парубій зазначив, що голови парламентів цих трьох країн погодилися підготувати таку спільну заяву найближчим часом, до 17 вересня.

***

Адреса ftp, за якою можна отримати відео брифінгу:

Ftp://217.20.163.135

Log: visitor

Pass: visitor

31_08_16_PARUBIY_konf_pereb (відео перебивки)

31_08_16_Parubiy_istoriya (синхрон по історії)