Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендує парламенту прийняти у другому читанні проект закону про внесення змін до Закону " Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку"

19 грудня 2003, 13:18

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки рекомендує парламенту прийняти у другому читанні проект закону про внесення змін до Закону " Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку".

Законопроект містить пропозиції щодо приведення норм Закону " Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" у відповідність із нормами законодавства Європейського Союзу у сфері використання ядерної енергії та радіаційної безпеки.

Пропозиції, що містяться в законопроекті, стосуються уточнення обов'язків постачальника, що виконує посередницькі функції і бере участь в укладанні контракту на постачання ядерних матеріалів, визначення вимог до документів, пов'язаних із перевезенням ядерних матеріалів, конкретизації особливих вимог щодо міжнародних і транзитних перевезень джерел іонізуючого випромінювання, ядерних матеріалів та радіоактивних відходів.

Комітет вважає, що запропоновані зміни до проекту є обгрунтованими. забезпечують належну упорядкованість у правовому регулюванні суспільних відносин у сфері фізичного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів, інших джерел іонізуючого випромінювання, та є необхідною умовою поступового входження нашої держави у європейський правовий простір.