Членство України в ЄС і НАТО – це гарантія розвитку, успіху і безпеки нашої країни, - Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 серпня 2016, 18:45

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій назвав членство України в Європейському Союзі і НАТО стратегічною метою. «Це відображено в українському законодавстві, - підкреслив він. - І тільки в тому бачимо гарантію розвитку, успіху і, найголовніше, - безпеки нашої країни».

Голова Парламенту також зазначив, що «надзвичайно важливим є об’єднання країн вільного світу навколо України». «Вкрай важливо мати дуже чіткі і тверді орієнтири і пріоритети, які необхідно доносити в усіх країнах світу, говорячи про Україну», - сказав він під час 12-ї Наради керівників закордонних дипломатичних установ України у понеділок у Києві, зауваживши, що на позицію України не має впливати ставлення до цього окремих країн та політиків.

На переконання Голови Парламенту, «тиск на Російську Федерацію і захист України може відбуватися по двох ключових фронтах: мілітарний, на якому утримує позиції реформована, оновлена українська армія; і, водночас, не менш важливі санкції, які застосовували країни вільного світу». «І у цьому контексті питання санкцій залишається пріоритетним. Потрібно, щоб вони не тільки залишались, а й ставали більш жорсткими», - наголосив А.Парубій.

За його словами, останні два роки продемонстрували, що крок за кроком вдається досягати успіху. «Ми показали, що можемо об’єднувати міжнародне співтовариство навіть тоді, коли це є неможливим, - підкреслив він і додав. - Ми впевнені, що будемо й далі досягати мети, бо за нами правда».

Водночас, Голова Парламенту наголосив на необхідності надання Україні летального озброєння Україні, бо вона «захищає безпеку вільного світу і потребує підтримки».