«Позиція українських послів відіграла одну з ключових ролей у збереженні української державності», - Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 серпня 2016, 18:30

 


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі з керівниками дипломатичних представництв наголосив на важливій ролі української дипломатії у захисті інтересів Держави.

Він нагадав, що у минулому столітті українська державність була втрачена, у тому числі і через відсутність підтримки на міжнародному рівні. За його словами, «подібний розрахунок був зроблений і зараз, коли після Майдану російські окупаційні війська увійшли на територію української держави». «Паралельно мілітарним наступом почалася спроба дестабілізації ситуації в країні зсередини і дискредитація України на міжнародному рівні», - наголосив Голова Парламенту.

А.Парубій акцентував увагу присутніх на тому, що, не зважаючи на те, що Росія закрила своє посольство, намагалася відкликати дипломатів, поширювала чутки, що в Україні відбувся переворот, українська влада нелегітимна і не може розраховувати на дипломатичну підтримку, позиція українських послів у цій ситуації відіграла одну з ключових ролей. «Об’єднані українські посольства стали на передовій, виконуючи і дипломатичну роль, і роль інформаційних осередків для захисту України на міжнародній арені, - сказав він і підкреслив. - Кожен з вас відіграє ключову роль!»

Цю важливу роль, на думку Голови Верховної Ради, українська дипломатія «виконує не лише під час захисту від мілітарної потуги Кремля, а й для об’єднання проти окупантів».

А.Парубій зазначив, що нинішня гібридна війна – це війна глобальна і йде на усіх фронтах: дипломатичному, економічному і на сьогодні вже й мілітарному. Об’єднання навколо інтересів України залишається ключовим питанням: «Україна для Росії важлива, але вона - не кінцева ціль. Головне для Росії – це відновлення впливу Кремля над величезним простором, а це неможливо без контролю над Україною».