Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав співвітчизників з 25-ю річницею проголошення Незалежності України (відео)

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
24 серпня 2016, 01:00

 

Дорогі українці!

 

Щиро вітаю вас з 25-ю річницею проголошення Незалежності України.

День проголошення Незалежності України – це втілення мрій і прагнень наших предків до свободи та гідності. Проголошення Незалежності – перемога тисяч борців за волю України, які поклали за це своє життя. Й, безперечно, відновлення української державності – це фундаментальна подія у тисячолітній історії українського державотворення.

Але й у цей святий для українців день наш народ має доводити своє право на Незалежність на фронті у боротьбі з російськими окупантами.

Сьогодні у боротьбі за свою Незалежність наш народ платить найвищу ціну – ціну життя та здоров’я сотень своїх кращих синів та дочок. Тому у цей день дякую всім воїнам та волонтерам, які щодня незламно стоять в обороні нашої державності та спокою всього вільного світу.

Вклоняюся і перед жертовністю багатьох поколінь борців, які поклали життя за державність.

На двадцять п’ятому році Незалежності у горнилі боротьби гартується непереможна нація. Нація вільних громадян, які усвідомлюють себе українцями.

Двадцять п’ять років тому Верховна Рада України проголосила Незалежність Української держави. Саме український парламент був і є виразником волі українського народу. І сьогодні, утверджуючи Незалежність, Верховна Рада створює правову основу для знищення корупції, зміцнення обороноздатності та безпеки держави, проводить декомунізацію для остаточного звільнення суспільства від радянської окупації. 

Нині відроджено Збройні Сили України, Національну гвардію та Прикордонні війська, які тепер можуть гідно, з новітньою зброєю та сильним духом боронити кордони нашої країни.

Ми не повинні зупинятися на досягнутому. Ворог бачить наші перемоги та усвідомлює наші мрії жити у європейській могутній державі, а відтак докладає всіх зусиль, щоби розсварити українців зсередини. Запорука нашого успіху, запорука незалежності  – це єдність Українського народу.

У цей день бажаю всім нам єдності і наснаги у спільній праці для зміцнення та розквіту могутньої Української держави!

Нехай Господь благословить незалежну Україну та її народ, веде нас до перемоги!

Слава Україні!