Заява Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо нагнітання хвилі антиукраїнської істерії в Росії

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
11 серпня 2016, 18:45

 

  Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів

 

Поширення фальшивих заяв ФСБ Росії щодо затримання нібито диверсійних українських груп, які начебто планували здійснити ряд терористичних атак на цивільні об’єкти окупованого Криму, є свідомою провокацією російських спецслужб та складовою частиною гібридної війни. 

Російська пропаганда використовує цей фейк для нагнітання чергової хвилі антиукраїнської істерії в Росії, а російська воєнщина намагатиметься використати його для посилення обстрілів української території та виправдання діяльності власних диверсійно-розвідувальних груп, які останніми тижнями дуже часто намагаються прорватися або просочитися крізь українські блок-пости.

Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів. Підтвердженням того, що дана провокація є частиною політичних ігрищ, є заяви очільників Російської Федерації про фактичну відмову представників Росії від проведення переговорів у нормандському форматі.

На жаль, знову заручниками політики Кремля стали громадяни України. Ще належить з’ясувати, ким і яким чином вони були переправлені на територію Криму. Хоча мета цієї спецоперації очевидна – дискредитувати Збройні Сили України.

Провокація не вдалась. У підтасовані факти не повірив ніхто. Однак для всієї української влади та громади актуальним залишається питання негайного визволення з полону українських громадян, які стали черговими заручниками путінського режиму.