Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся з вітальним словом до учасників Стратегічної дискусії щодо реформування Українського Парламенту "Міжвідомча співпраця між законодавчою і виконавчою гілками влади: європейські уроки та модель для України"

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 червня 2016, 13:22

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся з вітальним словом до учасників Стратегічної дискусії щодо реформування Українського Парламенту "Міжвідомча співпраця між законодавчою і виконавчою гілками влади: європейські уроки та модель для України".

 Текст звернення:

 

Доброго дня, шановні друзі!

Вітаю усіх наших європейських колег, які допомагають нам і нашій Верховній Раді України – реформуватися і ставати ефективнішою!

Дякуємо місії Європейського парламенту, очолюваній Президентом Коксом, за поради, за рекомендації що, безумовно, змінюють український парламентаризм.

Ми прагнемо досягти нової якості взаємодії між Урядом і Парламентом. Тому експертами підготовлено проект Меморандуму про співпрацю, обговорення якого, серед іншого, і є метою сьогоднішньої дискусії.

Верховній Раді Україні і Уряду треба спільно підвищувати якість законопроектів, слідкувати за дотриманням бюджетного календаря, приділяти увагу законопроектам, спрямованим на виконання положень Угоди про Асоціацію.

Згідно Конституції  Верховна Рада також виконує і контрольну функцію. Тому ефективний і адекватний контроль парламентом діяльності Уряду є основою спільного успіху на користьДержаві.

З вересня 2015 року по березень 2016 року на виконання Меморандуму про співпрацю між Верховною Радою України та Європейським Парламентом у Верховній Раді України працювала «Місія з оцінки потреб», під головуванням Пета Кокса, яка оцінювала обсяг програм парламентської підтримки і підвищення інституційної спроможності.

У рамках виконання зазначених Рекомендацій, за участю народних депутатів України та експертів, розроблено та зареєстровано законопроект (№ 4696) про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо реалізації окремих положень пунктів 3, 4, 5, 8, 11, а також пункту 10 Рекомендацій, який внесений за підписом голів окремих фракцій та керівництва Парламенту.