Процедура призначення нового складу ЦВК повинна бути максимально узгодженою у профільному Комітеті і фракціях - А.Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 червня 2016, 15:45

 Голова Верховної Ради України А.Парубій наголошує, що процедури припинення повноважень нинішнього складу ЦВК і призначення нового повинні бути максимально узгоджені, інакше робота Центрвиборчкому буде заблокована. Про це він сказав на брифінгу після засідання Погоджувальної ради  у понеділок.

А.Парубій уточнив, що спочатку Парламент своїм рішенням має зупинити  повноваження колишніх членів Центральної виборчої комісії, а потім буде ставитись на голосування кожна кандидатура, подана Президентом України.  «Процедура голосування відбуватиметься окремо по кожному кандидату, і кожен з них матиме можливість виступити з головної трибуни країни та розповісти про себе, чи сказати про свої плани в Центральній виборчій комісії», - зазначив Голова Парламенту, додавши, що «цей розгляд буде тривати не так коротко».

Після ухвалення кандидатур рішення по тих, хто набрав більшість голосів,  буде передано  на підпис Президенту, сказав А.Парубій.

«Це є одне з важливих питань, і якщо в середу на Комітеті воно здобуде загальну підтримку і загальне узгодження, в четвер ми це питання обов’язково поставимо на розгляд», - зазначив А.Парубій. При цьому він наголосив, що у разі відсутності політичного узгодження, «ми будемо це питання переносити, бо найбільша небезпека, в яку можемо потрапити, - звільнимо колишніх членів ЦВК, а нових не оберемо».

А.Парубій вважає, що це «небезпечно для країни», і тому розраховує, що і «Комітет, і фракції проведуть якісну роботу і вийдуть на узгоджене рішення».